订阅

多平台阅读

微信订阅

杂志

申请纸刊赠阅

订阅每日电邮

移动应用

排行榜 - 全球最具影响力的商界女性 - 2014年

董明珠、张欣入选全球最具影响力商界女性

财富中文网 2014年02月08日

她们不断突破边界,挺进新的领域。她们不仅激励着自己的女性同胞,而且正在接管全世界。她们是全球最具影响力的50位商界女性,而这一次,格力电器的董明珠和SOHO中国的张欣则成了中国商界女性的代表。

、    

    1. 玛丽•芭拉

    • 职位:首席执行官

    • 所在公司:通用汽车

    • 年龄:52岁

    • 国籍:美国

    芭拉是第一位执掌跨国汽车制造商的女性,管理着通用汽车(GM,《财富》500强)设在六大洲的396家工厂和21.2万名员工。电气工程师出身的芭拉一生都在通用汽车工作。作为新任首席执行官,她面临着巨大的挑战——通用汽车的美国市场份额已经跌至历史最低点,利润率也落后于福特汽车(Ford);通用汽车在欧洲的欧宝(Opel)品牌已经亏损数十亿美元。但就整个公司而言,它的利润正在回升;董事会也已经批准芭拉通过投资来振兴通用汽车公司。

    1. Mary Barra

    • Title: CEO

    • Company: General Motors

    • Age: 52

    • Country: U.S.

    The first woman to run a global automaker, Barra oversees more than 212,000 employees in 396 GM facilities on six continents. An electrical engineer who has spent her entire career at GM (GM, Fortune 500), the new CEO faces big challenges in the U.S., where market share is at a historical low and profit margins are below Ford's, and Europe, where GM's Opel brand has lost billions. But companywide, profits are back, and Barra has the board's approval to invest to make GM prosper again.

1 2 3 4 5 下一页

我来点评

相关稿件

  最新文章

最新文章:

500强情报中心

财富专栏